Cursus Train je grenzen

Heb je moeite met grenzen te stellen? Thuis of op je werk? Of voel je je soms zelfs ‘grenzen-loos’? Vooral als je hoogsensitief bent, kun je moeite hebben met het stellen van grenzen.

Daarvoor is de cursus ‘Train je grenzen’. In deze tweedaagse cursus gaan we:

  • onze grenzen leren aanvoelen
  • onze grenzen leren aangeven

 

Dit leren we door duidelijker te worden naar onszelf en naar anderen toe. En door te ervaren wat géén grenzen stellen met jezelf en anderen doet.

De cursus is praktisch gericht. We gaan met onszelf en elkaar aan de slag. Door middel van oefeningen leren we beter in onze kracht te staan. Door je grenzen aan te geven, weet de ander beter waar hij aan toe is. Dat geeft beiden rust en duidelijkheid.

Veel hoogsensitieve personen hebben last van overprikkeling. Doordat je sterk reageert, bereik je vaak snel je natuurlijke tolerantieniveau. Hierin kun je jezelf leren beschermen, zodat je niet meer vanuit angst of onzekerheid hoeft te reageren.

Je kunt je belangstelling voor de cursus aan mij doorgeven.

Als je het lastig vindt om in een groepje met onbekenden de cursus te doen, dan kun je je ook met minimaal twee personen of met een klein groepje aanmelden. Dan plannen we data in overleg.

De cursus duurt twee dagen van 10.00 uur tot ongeveer 15.00/15.30 uur. De tijd tussen de eerste en de tweede cursusdag is minimaal een maand, zodat we in het dagelijkse leven kunnen oefenen.

Het deelnamegeld bedraagt in totaal € 175,– (inclusief 21% btw). Hiervoor ontvang je ook een naslagwerk, het boekje Grenzen stellen, grenzen houden van Annemiek Nieborg-van den Ban en Ans Ettema-Essler en e-mailbegeleiding).