Foto Diana Koornstra

Over mij

Ik heb ruim 30 jaar ervaring met het begeleiden van mensen met lichamelijke klachten of emotionele problemen. Van jong tot oud.

Hoe begon het?

Op mijn zestiende las ik een boek over yoga. Mijn interesse was gewekt en ik begon me te verdiepen in yoga én natuurgeneeswijzen. Toen ik op mijn negentiende heftige rugklachten kreeg en artsen mij niet konden helpen, begon mijn zoektocht naar een therapeut die dat wel kon. Een zoektocht van uiteindelijk 17 jaar, waarin ik veel verschillende therapieën heb ervaren. Allemaal brachten ze een stukje heling en verbetering, maar de combinatie moest ik toch zelf maken.

Omdat ik zo enthousiast was, besloot ik mijzelf tegelijkertijd in allerlei therapieën te bekwamen. Na verschillende cursussen te hebben gevolgd in de natuurgeneeskunde, koos ik de beroepsopleiding tot Massagetherapeut bij HOLOS (inclusief medische basiskennis). Na mijn diploma in 1990 heb ik mij verder geschoold in kinesiologie en volgde ik allerlei cursussen en nascholingen, zoals edukinesiologie, Dorntherapie, cranio-sacraaltherapie, neuro-reactieve technieken, EFT, Quantum Touch, docent Shantala (baby-)massage, Bach Bloesem Remedies, trainer ‘Huilen, boos zijn, ruzie’, healing en mediumschap.

De combinatie waar ik zo lang naar had gezocht, wilde ik ook anderen bieden, zonder dat ze zelf zo’n lange zoektocht hoefden af te leggen. De manier daarvoor vond ik vooral in de kinesiologie. Zo kon ik gemakkelijk testen waar iemand het meeste baat bij kon hebben. En hielp ik mensen van jong tot oud, met hun lichamelijke klachten of emotionele problemen. Of ik verwees door naar een andere therapeut of naar de huisarts.

25 jaar lang heb ik dit gedaan door behandelingen te geven in mijn praktijk, eerst in Zeewolde en later in Emmeloord. In 2015 was ik plotseling door ziekte genoodzaakt daarmee te stoppen. Ik koos voor de combinatie van reguliere behandelingen en alternatieve therapieën om weer beter te worden. En ondertussen maakte ik de switch naar een E-praktijk met advies en begeleiding via e-mail en WhatsApp, zodat ik het werk wat ik zo graag doe, toch nog kan uitoefenen.

Wat kan ik je bieden?

Ik kan je helpen bij je zoektocht naar gezondheid of spiritualiteit, voor jezelf of voor je kind. Dit kan via WhatsApp of e-mail.

Wil je meer informatie of wil je weten of ik iets voor je kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Je mag altijd je vraag in een WhatsAppje of e-mail sturen voor gratis advies!

Mijn gezondheidspraktijk is gevestigd in Emmeloord en is nu een E-praktijk.
Ik ben lid van de Stichting GezondZorg met licentienummer 1456. Mijn AGB-code is 90023085; de AGB-code van mijn praktijk is 90001368. Mijn inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel is 32152974.

Op Facebook ben ik bereikbaar op de pagina’s:
Bach Bloesem Remedies voor kinderen
De E-therapeut
Cirkel van Licht

 

Reactie van Gerda

Ik ben nieuwsgierig geworden naar de Bach Bloesem remedies. Google op internet naar informatie/ cursus/opleiding en kom van alles tegen. Ik kan van alles leren over de Bach Bloesem remedies in cursussen van dagen, maanden en zelfs jaren. En dan …….’in één dag de Bach Bloesem remedies leren kennen en ermee leren werken!’……. Kan het zo eenvoudig zijn? Ja dus, leg jij uit, juist dr. Bach zelf heeft steeds de eenvoud van het toepassen van de Bach Bloesem remedies benadrukt. Door goed te luisteren en kijken naar gedrag, kun je de Bach Bloesem remedie vinden die het positieve gedrag ondersteunt. Ik ervaar de cursusdag van jou inderdaad als een bijzondere fijne dag. In korte tijd wijdt je ons in in de Bach Bloesem remedies, de emoties en gevoelens waar de remedies bij werken, het uitzoeken welke remedies iemand kunnen ondersteunen en het klaar maken van een flesje.
Bijzonder hartelijk dank voor deze mooie dag.

Reactie van Chantal

Het probleem ging over mijn oudste zoontje. Op school loopt hij vast, en school blijft zeggen dat er iets niet in orde is. Maar hij is gewoon een heeeeeeeeeel gevoelig mannetje, die alles oppikt en alles ziet en hoort om zich heen. Waardoor het moeilijk is om bij de les te blijven. Helaas blijft school bij het idee dat er iets niet in orde is met hem, dus zijn we nu genoodzaakt om hem te laten onderzoeken. Uit het e-consult kwam dat het best goed komt met het mannetje. En mijn eigen gevoel klopte met dat van jou. En als ik op jouw site lees hoe je denkt over bijvoorbeeld ADHD, is ook mijn manier. Tegenwoordig moeten de kinderen zoveel en wordt er zo weinig naar het individuele kind gekeken. Ze moeten maar meedraaien met de les. Krijgen niet de bewegingsvrijheid die ze nodig hebben en de eetmomenten, toetsmomenten etcetera, zijn op tijden dat het hun uitkomt.
Kortom je hebt me erg gesterkt. En ik voel me sterk om voor mijn kind op te komen.
Dan hebben we het nog over mijn jongste zoontje gehad. Hij heeft een oogafwijking, je gaf me als tip de luie 8 te doen. En die hebben we in praktijk gebracht. Zijn oogafwijking is niet zichtbaar meer, en in januari hoor ik of de oogafwijking echt over is.
Kortom Diana bedankt!!!

Reactie van Jessica

Nadat ik al een tijdje rondliep met klachten, kwam ik op de site van Diana terecht. Ik was wel benieuwd wat er uit het e-consult voort zou vloeien, trok de stoute schoenen aan en stuurde een uitgebreide e-mail. Vrij vlot daarna kreeg ik een e-mail terug. Ze noemde een aantal dingen die ik inderdaad herkende en die ik niet had verteld, gaf een heleboel tips en tot slot kon ik er op reageren en vragen stellen die eruit voortkwamen. Uiteindelijk ben ik ook nog bij de GGZ geweest en daaruit kwam ADD en HSP (High Sensitive Person). Door hen en door Diana (die nog dieper op jezelf ingaat) vielen bij mij vele puzzelstukjes op zijn plaats.

 

Ook mijn schoonmoeder, die een consult heeft aangevraagd over haar dochtertje, was heel tevreden. Diana kon haar dochtertje goed beschrijven en het was net of ze elkaar kenden, wat niet zo is. Ook in dit geval veel herkenning en tips, waar mijn schoonmoeder zeker mee uit de voeten kon.

Reactie van Henny

Dit was een hele fijne workshop Body Unwinding. Heel prettig en een ervaring rijker. Veel geleerd hoe je je spanning kan kwijt raken. Bij mij zat de dood van mijn moeder nog zo in mijn lijf, maar door Diana is daar verlichting in gekomen. Ben zelf hoog gevoelig en mijn jongste zoon ook. Ben dus veel gespannen omdat ik het oppak van andere mensen. Maar als ik ontwind dan sta ik in mijn kracht, dus kan ik weer verder in mijn leven. En het belangrijkste vind ik het doorgeven, dat heet WAVE, prachtig. DANK JE WEL Diana.

Reactie van Odette

Omdat ik een dochter heb die (naar ik vermoedde) hoog sensitief is en ik zelf ook het gevoel heb dit een beetje te zijn kwam ik bij Diana terecht in eerste instantie voor een e-consult. Omdat ik in ons gezin ook voor een aantal uitdagingen sta had ik behoefte aan tips om meer in m’n energie te staan en zekerder van mezelf te worden ook met betrekking tot mijn dochter. Diana raadde mij de cursus Energy Sensations aan en ik heb die met heel veel plezier samen met mijn zus gevolgd.
De cursusdag draait allemaal om energie eigenlijk. In je kracht staan, energie voelen en zelfs via meditatie je gids voelen. Dat was heel bijzonder! Naast het feit dat het mediteren een enorme ontspanning geeft en een “terug naar je basis”-gevoel, voel je dus ook echt de energie van je gids. Dit probeer ik nu dus ook af en toe zelf thuis en het leuke is dat het nu heel gemakkelijk gaat. Daarnaast ga je werken met Bachbloesemremedies en Lichtwezensprays en wat voor effect dat op jezelf en aura kan hebben. Ook kregen we veel tips voor de omgang met hoogsensitieve kinderen. Het begeleid huilen en emoties laten tonen is dus heel belangrijk voor die kinderen. Tot slot leerden wij elkaars aura voelen. Je denkt, jaja dat voel ik toch niet… Nou, je voelt dat dus heel goed. Mijn zus en ik reden terug naar huis einde van de dag en voelden ons totaal ontspannen.
Diana en John, heel erg bedankt voor jullie adviezen, meditaties en healings!

Reactie van Rosalie

Ik ben vorige maand dertig jaar geworden. Een soort van mijlpaal in het leven. Ik kijk heel erg terug op wat is geweest en de dingen die ik allemaal nog wil bereiken liggen nog voor mij. Als ik terug kijk zie ik een kind, tiener en twintiger die heel erg met haar gevoeligheid in de knel zit. Ik wist niet wat ik mocht / moest voelen en ik wist niet wat ik met de prikkels van buiten moest. Door de Cirkel van Licht op woensdagavond bij Diana en John heb ik geleerd om met mijn gevoeligheid om te gaan. Ik leer op deze avonden om mijn energie bij mij te houden, om in mijn eigen kracht te blijven en om mijn eigen gevoel te volgen in het leven. Ik leer herkennen wat mijn eigen gevoelens zijn en die van een ander. Door simpele toepasbare oefeningen leer ik om met mijn gevoeligheid om te gaan zowel privé als op mijn werk.
Als ik nog even bij mijn mijlpaal ga staan en naar mezelf kijk als dertiger… Ik zie iemand die nog veel kan leren op de woensdagavonden. Een mens is namelijk nooit uitgeleerd en ik kom altijd weer in situaties terecht waar ik nog niet eerder mee te maken heb gehad. Ik zie ook iemand die steviger in het leven is komen te staan en meer in haar eigen kracht vertrouwen krijgt. Acceptatie van mezelf en van mijn eigen fouten (ik ben ook maar een mens) is ook een heel belangrijk leerpunt voor mij.
Ik vind de woensdagavonden informeel en ontspannend. Je hoeft niks en alles mag. De afgelopen drie maanden van de Cirkel van Licht heb ik zoveel gevoeld, ervaren en beleefd, eigenlijk gun ik dat iedereen! Je krijgt een geweldige begeleiding en krijgt alle ruimte om jezelf te zijn.
Warme groet, Rosalie

Reactie van Wendy en Ilonka

Met veel plezier hebben wij de cursus Energy Sensations gedaan bij Diana en John. Vanaf het moment dat we binnen kwamen voelde de sfeer zo fijn en vertrouwd. We hebben echt een super dag gehad. Jullie doen het samen heel erg leuk. We zijn heel blij dat we deze cursus bij jullie hebben gedaan en we hopen dat jullie binnenkort nog andere cursussen gaan geven, want dan zijn wij zeker van de partij.
groetjes Wendy en Ilonka

Reactie van Margriet

Hallo Diana,
Hierbij wil ik je zeggen dat jouw waarnemingen op mijn e-consult verbazend juist bleken te zijn! Het klopt gewoon allemaal en ik ben dan ook érg blij met de goede en uitgebreide adviezen van je. De middenrif-oefening voelt goed en de kaakoefening had ik al éérder van je site “geplukt”. Je bent een heel bijzonder mens en ik hoop dat je nog lang en veel mensen mag helpen. Ontzettend bedankt!
Hartelijke groet van Margriet

Reactie van Wendy

Ik heb de behandeling van John en Diana als erg prettig en ontspannen ervaren. Als je binnenkomt merk je al meteen dat de omgeving lekker ontspannen is. Op een professionele en vertrouwelijke manier word je op je gemak gesteld voor, tijdens en na de behandeling, wat erg fijn is als je nog niet eerder ervaringen hebt gehad met dit soort behandelingen. Mijn bezoek aan de praktijk heeft ervoor gezorgd dat ik weer sterker in mijn schoenen sta en de positieve energie die ik gekregen heb heeft een prima uitwerking gehad!

Reactie van Sonja

Al een tijdje bekend met mijn eigen “hooggevoeligheid” vond ik het tijd worden om me daar eens wat meer in te verdiepen in plaats van het vooral als lastig te ervaren. Bij mijn zoektocht op het internet belandde ik op de site van Diana waar ik las over de cursus Energy Sensations. De uitleg hierover prikkelde mijn nieuwsgierigheid en ik heb me opgegeven.
Inmiddels is het een aantal maanden geleden dat ik deze cursus gevolgd heb. De bedoeling van Diana (die tijdens de cursus zeer prettig wordt bijgestaan door John) is om ons manieren aan te reiken waardoor onze “overgevoeligheid” juist een kracht kan worden. En in die opzet zijn ze wat mij betreft zeker geslaagd! Al bij binnenkomst ervaar je een zekere rust. Alles gaat in een lekker rustig tempo, je voelt je nergens gepusht of over grenzen getrokken waar je niet overheen wilt.
Het groepje was klein, 3 cursisten. En dat maakt dat het juist ook erg ontspannen blijft, ondanks dat je best spannende dingen doet. Elkaars aura voelen, kennismaken met je gids (als je dat wilt), een aantal prachtige, maar intense meditaties. Allemaal mooie ervaringen in een beschermde groep, waardoor je durft te zien dat je “hooggevoeligheid” eigenlijk prachtig is. Tijdens de cursus hebben we, samen met Diana, een Bach Bloesem remedie samengesteld voor onszelf. Deze kan je o.a. helpen om de meegemaakte ervaringen een plaats te geven.
Na de cursus heb ik eerst een tijdje nodig gehad om de ervaringen op me in te laten werken. Maar gaandeweg merkte ik dat ik de dingen die ik in de cursus ervaren had, ook in mijn dagelijks leven ging herkennen. En als je herkent dat je bijvoorbeeld het aura van een ander voelt, is het makkelijker om daar mee om te gaan. Mijn gevoeligheid is niet weg, maar ik begin het langzaamaan steeds meer als een positieve eigenschap te zien. Het hoort bij mij, is niet bijzonder of raar, gewoon een stukje van wie ik ben. Soms is het nog steeds lastig, maar ook daar lijk ik beter mee om te kunnen gaan. En geloof het of niet, als je je op een positieve manier bewuster wordt van je gevoeligheid, komen er steeds meer mensen op je pad die net zo gevoelig zijn als jij. En dan voel je je meteen ook niet zo’n uitzondering meer, want er zijn gelukkig heel veel gevoelige mensen op deze wereld!

Reactie van Linda

Al een aantal keer hulp gezocht bij Diana voor mijn lieve, mooie en gevoelige dochter van 4 jaar. Haar gevoelige kant brengt heel wat uitdagingen met zich mee. School is best veel voor haar en ze had het heel moeilijk. Ze uit zich door huilbuien, niet willen slapen, boos zijn, schreeuwen et cetera.
Door middel van tips/adviezen en de Bach Bloesems die uit de testen kwamen gaat het steeds beter met haar. Haar gevoeligheid blijft, maar ik weet nu wel waar het vandaan komt en hoe ik haar het beste kan begeleiden. Ook weet ik dat ik vierkant achter haar moet blijven staan en de oordelen van anderen naast me neer moet leggen. Ik heb vaak het gevoel dat andere mensen niet begrijpen hoe ik me voel of waar ik tegenaan loop. Maar bij Diana heb ik echt het gevoel dat ze me begrijpt en oprecht verder wil helpen.